Over mij - Paola van Acken-Brai

Paola van Acken-Brai

Hallo, leuk dat je op mijn website bent!
Ik ben Paola van Acken-Brai, geboren op 18 oktober 1975. Omdat mijn navelstreng er eerder uitkwam dan ikzelf kreeg ik geen zuurstof en ben ik klinisch dood geboren. Na twee jaar kwamen ze erachter dat ik cerebrale parese had.

Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen.
Die beschadiging ontstaat voor of tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar. Bij mensen met CP functioneert een deel van de hersenen niet of anders.

Op school werd mij al vroeg verteld dat ik arbeidsongeschikt was en vanaf mijn 18e ontving ik een Wajonguitkering. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan en in 2017 ben ik begonnen met het schrijven van een boek. Ik hou van romantische boeken, fantasie en spirituele boeken. Omdat ik zo’n boek nog niet ben tegengekomen heb ik besloten er zelf een te schrijven waar deze 3 dingen in voorkomen.

Omdat ik tijdens het schrijven van mijn boek ook een herseneninfarct heb gehad, vond mijn ergotherapeut het een goed idee gedichten te schrijven van vier regels. Zo kon ik weer werken aan mijn woordenschat en daarmee kon ik weer verder met mijn boek. Het is nu bijna een jaar geleden dar ik hiermee begonnen ben en plaats elke week een gedichtje op Facebook. Om ook mensen zonder Facebook te bereiken en mijn gedichten in een boek te bestellen zijn is deze site ontstaan.

Ik hoop dat je van mijn gedichten kan genieten en wie weet ooit van mijn boek.

Veel liefs Paola